...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Tulostinhuolto

Tilaa uutiskirje

Edullinen tulostinhuolto.

Tulostinhuolto – 045 610 2924

Tulostimen huollon hinnasto

Huolto / asennus huoltopisteellämme60 € / tunti
Tulostimen asennus tietokoneeseen (huoltopisteellämme)60 € / tunti
Vianetsintä huoltopisteellämme50 € / tunti
Kotikäynti80 € / tunti
Yrityskäynti90 € / tunti
Saamme tilattua eri tulostinvalmistajien varaosia, ilmoitamme tarvittavan varaosan hinnan ennen osien tilausta!

Tiedustele huollon hintaa

Kauttamme nopealla toimitusajalla Brother ja Samsung tarvikkeet, laitteet sekä lasertulostimen ja mustesuihkutulostimen musteet. Huollamme kaikkia merkkejä tarvikeosilla. Korjaamme myös asiakkaan omilla osilla. Kauttamme myös uuden mustesuihkutulostimen sekä lasertulostimen hankinta ja käyttöönottoasennus.

Tulostimen vianetsintä/kustannusarvio on 50 € / tunti. Mikäli tulostimessa kopiointi toimii moitteetta voi olla vika myös tietokoneessa tai sen tulostinajuriohjelmistossa, jolloin on hyvä ottaa myös tietokone mukaan. Tilaa tulostimen huolto numerosta 045 610 2924

Tulostimen asennus

Meiltä myös tulostin avaimet käteen-palveluna. Asennamme tulostimen myymälässä tai asiakkaalla käyttökuntoon. Myymälässä hinnat 60 € / tunti sis. Alv- ja kotikäyntinä 80 € / tunti sis. Alv. Yrityskäynnit 90 € sis. alv.

Katso myymälämme / verkkokauppamme tulostinvalikoima tästä

Tulostimen vian diagnosointi

Huomioitavaa: 

Yrittäessäsi itse korjata tulostimen ongelmia, olet aina vastuussa laitteesi korjauksista. Vahvista tulostimen takuun voimassaolo ja jos tulostin alkoi reistaamaan uusilla musteilla musteiden takuun voimassaolo. 

Älä käytä pesuaineita tulostimen puhdistamiseen sisäpuolelta. Älä käytä paineilmaa tulostimen puhdistamiseen ilman öljynerotinta. Muista että tulostinpöly on erittäin hienojakoista ja haitallista hengitettynä. Tulostimen voi pyyhkiä nihkeällä mikrokuituliinalla ulkopinnoilta ilman vaurioitumisen riskiä. Älä imuroi mustejauhetta normaalilla imurilla. Näin toimiessa levität jauhetta pitkin huonetta ja hengitysilmaa. Sulje vanhat mustekasetit ja jauhekasetit ilmatiiviisti muovipussiin ja teippaa ne umpeen sekä toimita asianmukaisesti kierrätykseen. 

Yleisiä tulostus ja skannausongelmia 

Skannaus- tai tulostussovellus tai niiden asetusikkuna on erilainen kuin toisella työntekijällä 

Usein, jos tulostimen asentaa Windows updaten kautta, voi ajuriohjelmisto olla puutteellisempi. Hae vain tulostimen valmistajan sivuilta tulostuksen ja skannauksen ajurit sekä ohjelmat kyseiselle mallille. Älä käytä mitään yleismallisia ajureiden päivitysohjelmia. 

Tulostin tulostaa vain mustaa, vaikka on väritulostin 

Värimuste voi olla vähissä tai niiden tulostuspäät ovat kuivuneet. Varsinkin lasereissa voi myös olla erikseen mustavalkolasertulostukseen ajurit, tällöin asenna tulostimen ajurit, jotka tukevat myös väritulostusta. Katso myös, ettei tulosta mustavalkoisena, harmaasävyisenä tai muu vastaa asetus ole päällä. 

Pystyn tulostamaan toisesta tietokoneohjelmasta mutta en toisesta 

Valitse ohjelman tulostusikkunasta oikea tulostin. Jos tulostin ei näy lyhyessä tulostinlistauksessa, saattaa olla “näytä lisää” tai muu nappi, josta avautuu kaikki tulostinvaihtoehdot. 

Hankin uuden tietokoneen, tulostus ja/tai skannaus ei enää toimi 

Asenna valmistajan sivuilta tulostimen ohjainohjelmisto. Joskus skannausohjelmisto ja ohjelma pitää asentaa erikseen. Yleensä tulostimet ilman skannausominaisuutta saadaan asennettua Windowsin kautta. Kirjoita hakuun “Tulostimet ja skannerit”, sitten paina lisää uusi tulostin tai skanneri.  

Sähköpostiin skannaus ei toimi 

Monitoimilaitteet vaativat usein lähtevän postin palvelimen asettamisen. SMTP-palvelimen tiedon saat operaattoriltasi tai tehdessäsi oman sähköpostitilin tulostinta varten. Jotkin sähköpostipalvelut eivät suostu vastaanottamaan viestejä ilman sähköpostitiliä lähetetyistä osoitteista. Tällöin viestit eivät joko tule perille tai menevät aina roskapostikansioon. Aseta sähköpostiin aina otsikko. Osa laitteista vaatii skannauksen sähköpostiin sovelluksella tietokoneelta. Voit skannata tietokoneelta käyttäen esim. Windowsin faksi ja skannaus sovellusta tai valmistajan omaa ohjelmistoa. Joissain laitteissa on mahdollista kirjautua esim. Dropbox pilvipalveluun ja tallentaa tiedostot sinne suoraan. 

Paperitukos tulostimen sisällä 

Poista tukkeutuma aina paperin kulkusuuntaan. Usein tukkeuman aiheuttaa toisiinsa tarttuneet paperit, väärä materiaalivalinta ja käsisyöttö. Tulostimen paperinkulkua seurataan parilla anturilla matkan varrella. Mikäli silmälle ei näy paperin jämiä linjastosta, voi linjaston läpi työntää vähän jäykempää paperia koko linjan läpi (esim. Valokuvapaperi ja varmistua että linjassa ei ole tukoksia. Poistamme tukoksia tämän tästä ja usein tukos ei aiheuta muita vikoja. Tulostimet ovat herkkiä hienomekaanisia laitteita eikä voimaa tulisi käyttää missään korjaustoimenpiteessä. 

Tulostuskäsky ei lähde tietokoneelta tulostimelle asti 

Tulostin ei yhdistä langattomaan verkkoon 
Aseta tulostimen kellonaika ja päivämäärä kohdilleen. Varmista verkon salasanan isot ja pienet kirjaimet sekä numerot. Joskus iso O –kirjain ja 0 (nolla) voivat mennä sekaisin, kuin myös l –kirjain (ällä), iso I –kirjain (iii) ja 1 numero. Salasanat voivat sisältää erikoismerkkejä kuten: !%#.,” Suosittelemme käyttämään verkkokaapelia tulostimen kytkennässä sellaisen ollessa mahdollista. 

Tulostin ei skannaa tai tulostin tulostaa mutta ei skannaa 

Tulostimessa on vika päällä (paperi loppu, muste loppu, tarvike loppu tai tukos) joka estää kopion ottamisen. Mikäli tulostin ei tulosta kopion toimiessa on usein kyse ajuriongelmasta tietokoneessa tai verkko-ongelmasta tulostimessa. Kännykästä tulostaessa vaaditaan usein valmistajan erillinen sovellus.  

Nettiliittymä ja reititin vaihtui kotona, tulostin ei vastaanota tulostuskäskyä 

Kokeile palauttaa tulostin tehdasasetuksille ja asentaa se uudestaan verkkoon. Jos tulostin on ollut langattomasti verkossa kiinni, sinun täytyy yhdistää tulostin uudelleen uuden reitittimen lähiverkkoon. Tämän jälkeen voit asentaa tulostimen uusiksi tietokoneisiin. 

 
Mustesuihkutulostimen yleisimpiä ongelmia 

Vertikaalisia viivoja tulostuksessa: 

Tulostimen tulostuspäät eivät ole kohdistettuna. Laitteen tulostuspäät saat kohdistettua laitteen huolto/ylläpito valikosta taikka tietokoneen tulostimenhallintapaneelista. Yleisimmissä tulostinmalleissa tämä on laitteen valmistajan oma ohjelma. 

Horisontaalisia viivoja tulostuksessa: 

Tulostimen tulostuspäät eivät ole kohdistettuna. Laitteen tulostuspäät saat kohdistettua laitteen huolto/ylläpito valikosta taikka tietokoneen tulostimenhallintapaneelista. Yleisimmissä tulostinmalleissa tämä on laitteen valmistajan oma ohjelma. 

Tyhjä sivu tulostaessa 

Tulostuspäät ovat tukossa taikka musteaineet ovat lopussa. Tarkista laitteen mustetasot joko laitteen huolto/ylläpito valikosta taikka tietokoneen kautta tulostimen valmistajan oma ohjelman kautta. 

Useampi paperi tulostaessa 

Paperi saattaa olla vääräntyyppistä laitteelle tai paperi on mennyt huonoksi. Joskus kuivuneet pickup-rollerit poimivat liian vähän tai liikaa papereita. Nämä ovat usein uusittavia kulutusosia, joiden vaihto on kannattavaa. 

Ylimääräisiä musteläikkiä tulosteessa 

Tulostimen tulostuspää tai mustekasetti saattaa olla rikki, mistä yli vuotava muste tahrii paperia. Vaihtamalla mustekasettia saat selville uusiko vika, mikäli ei, oli vika kasetissa. Mikäli ongelma jatkuu, on tulostuspää rikki. 

Tulostin ei poimi paperia 

Tulostimen paperinpoimintaan suunniteltu “pick-up roller” on menettänyt pitonsa, pick-up roller saattaa tarvita vaihtoa taikka kosteutusta. 

Kaikki tulosteet ovat keltaisia, punaisia, sinisiä, oransseja tai vihreitä 

Yksi värisuutin on tukossa tai muste loppu. Suorita tulostuspään puhdistus täytön jälkeen. 

Lasertulostimen viat  

Mustejauhe ei tartu paperiin 

Tulostimen Fuser (kiinnitysyksikkö) mikä sulattaa jauheen paperiin on viallinen. Tästä seurauksena tulosteessa on irtonaista mustejauhetta. Joskus myös jätemustesäiliö (waste toner) on täynnä ja ylimääräinen jauhe sotkee tulosteita. 

Tulostin tulostaa tyhjän sivun 

Värijauhe saattaa olla lopussa. Joskus erityisesti tarvikekaseteissa jauheen tunnistus on heikko ja lopputulos voi olla tyhjä paperi. Värilasertulostimessa voi olla tarpeen välillä puhdistaa corona-lankaa joka tekee sähköisen varauksen jauheen tarttumisen parantamiseksi. 

Tulostin on sisältä täynnä jauhetta 

Yleisin vika on viallinen värikasetti. Lasertulostimen värikasetti annostelee jauhetta rullalle, mistä se tarttuu varattuun kuvantamisyksikön pintaan, joka kiinnittää sen paperiin sulatusta varten. Värikasetissa on metallilevy (doctor blade) joka säännöstelee jauhetta rullalle. Tämä metallilevy voi liikkua tai olla viallisesti asennettuna ja tulee usein vastaan erityisesti tarvikekaseteissa. Toiseksi yleisin vika on, että jätemustesäiliö tai siihen kuljettava hihna on täynnä / tukossa. Tämä saadaan usein puhdistettua toimivaksi ilman vaihto-osaa. 

Vaalea kohta lasertulostimen tulostuksessa täsmällisin välimatkoin 
Tämän vian aiheuttaa yleensä vioittunut pinta jossain rullista. Välimatka viivojen välissä kertoo rullan halkaisijan, joka aiheuttaa ongelman. Erityisesti Fuserin pintaviat näkyvät selkeästi valmiissa tulosteessa 

 Tulostin ei poimi paperia 

Tulostin poimii paperin käyttäen kumirullia. Usein kumirulla pinta kuivuu vuosien aikana ja lakkaa poimimasta paperia. Näiden kumirullien lisäksi tulostimessa on levy, joka erottaa paperit toisistaan poimimisen jälkeen (separation pad). Tämäkin on edullinen huolto-osa minkä vaihtamalla jatketaan tulostimen elinkaarta pitkälle eteenpäin. 

 Kopiota ottaessa kopiossa virheitä

 Mikäli lasermonitoimilaite sisältää dokumentin syöttöluukun niin vastaava kohta kopiointilasia, ohut lasi-ikkuna kannattaa tarkistaa lian varalta. Joskus roskat tai tahrat kopiointilasilla näkyvät hyvin kopiossa ja huonosti silmälle. Pelkkiä kopioita ottaessa puhtaalla lasilla virheet paperissa ovat usein seurausta liasta tai kulumisesta kopiokoneen sisällä. 

Tulosteissa pystysuora viiva 

Jostain rullasta voi olla pinta rikki, vanha paperin pala tulostimessa jumissa tai esim. Corona-langan puhdistuskelkka unohtunut parkin sijaan matkalle. Tarkista puhdistuskelkan sijainti langassa. Joskus kelkka on kasetinpidikkeen yhteydessä. 

Tulostin valittaa paperijumista 

Poista tukos tai paperin pala tulostimen sisältä. Vedä paperitukos aina paperin kulkusuuntaan. Varo vääntämästä osia tai taivuttamasta. Yleensä luukun yhteydessä on kuvalliset ohjeet tukoksen poistosta. 

Jos tulostin ilmoittaa osan vaihdosta 

  • Vaihda kuvayksikkö / Replace transfer belt / Replace Imaging Unit 

Kannattaa ensimmäisenä nollata tulostimen laskuri, jos se on mahdollista. Kokeile onko tulostusjälki vielä hyvää. Sitten kun tulostus alkaa tehdä haaleaa jälkeä, niin kannattaa vaihtaa osa 

  • Vaihda rumpuyksikkö / Replace drum unit / Replace transfer belt 

Kannattaa ensimmäisenä nollata tulostimen laskuri, jos se on mahdollista. Kokeile onko tulostusjälki vielä hyvää. Sitten kun tulostus alkaa tehdä haaleaa jälkeä, niin kannattaa vaihtaa osa 

  • Vaihda kiinnitysyksikkö / Replace fuser 

Kannattaa ensimmäisenä nollata tulostimen laskuri, jos se on mahdollista. Kokeile onko tulostusjälki vielä hyvää. Sitten kun tulostus alkaa tehdä haaleaa (muste ei tartu paperiin), läikikästä tai huonoa jälkeä, niin kannattaa vaihtaa osa. Vaalea tulostusjälki voi olla tulostimen musteensäästö / Eco-tila. Tummuutta saa usein kopioissa säädettyä ohjauspaneelista. 

Vaihda mustetyyny 

Mustetyyny, joka on mustesuihkutulostimen sisällä, tulee vaihtaa.  

Mustetyynyn käyttölaskuri on katsonut parhaaksi, että laitteen mustetyyny tulisi vaihtaa. Joissain malleissa tämä on vaihdettavissa erikseen myytävissä olevilla mustetyyny pakkauksilla. Toisinaan laskuri on myös nollattavissa ilman ongelmia. Toisissa tapauksissa mustetyynyn vaihto ei ole enää kannattavaa, riippuen mallista. 
 


Varmista onko tulostimen, tai musteiden takuu voimassa 


 
Ennen huollon tilausta sinun kannattaa varmistaa onko tulostimesi takuu voimassa. Mikäli vika on ilmaantunut juuri vaihdettujen tarvikemustekasettien asennuksen jälkeen, on vika usein niissä. Ota yhteyttä kasettien myyjään ja tiedustele kasettien vaihtoa. 
 

Tulostimen huollattaminen Napalmissa 

Voit tuoda tulostimen ilman ajanvarausta myymäläämme Hämeenkatu 19, Hyvinkää. Olemme avoinna ma-pe klo 8-18 


Varaa tulostimen malli ja vikailmoituksen koodi ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme. Voimme korjata ison osan ongelmista paikalla kotona tai toimistolla ilman tulostimen kuljettelua. Varaosilla on yleisissä malleissa hyvä saatavuus ja toimitusaika vaihtelee parista päivästä kahteen viikkoon. Vanhempiin laser, värilaser ja mustesuihkutulostimiin saa usein edukkaampia tarvikekasetteja ja tarvikevaraosia tilattua kauttamme. 

Napalmi tietokonehuolto Hyvinkää Uusimaa. Palvelualue: Hyvinkää, Helsinki, Riihimäki, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Hausjärvi, Jokela ja lähialueet