Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

 • VARASTONTYHJENNYS – ALENNUS JOPA -50 %

  Merkittävällä alennuksella mm. tietokoneita, näyttöjä ja frisbeegolf tuotteita!

  Tarjoukset voimassa myymälässä ja verkkokaupassa 1.2.24 asti

  KATSO VALIKOIMA TÄÄLTÄ

 • Olemme avoinna 27.12-29.12 klo 10-18

  Olemme suljettuna 25.12-26.12. Hyvää joulua!

 • Hyötyykö kotikäyttäjä Windows Pro -lisenssistä?

  Oletko miettinyt hyötyykö normaalikäyttäjä merkittävästi kalliimmasta Windows pro-lisenssistä? Alla on lueteltu yleisimmät Windows pro lisenssien lisäominaisuudet.

  Pron lisäominaisuudet:

  **1. BitLocker-salaus:

  BitLocker on Pro-version mukana tuleva ominaisuus, joka mahdollistaa kiintolevyn salauksen. Tämä on erityisen tärkeä tietoturvaominaisuus yrityskäytössä.

  2. Yritysliittäminen:

  Windows 10 Pro mahdollistaa liittymisen yritysverkkoihin ja -palveluihin, mikä on tärkeää organisaatioille ja ammattikäyttäjille.

  3. Päivitysten Hallinta:

  Pron käyttäjillä on enemmän hallintaa päivitysten ajoittamisessa ja hallinnassa, mikä voi olla hyödyllistä erityisesti silloin, kun päivitykset eivät saa häiritä kesken työtehtävien.

  4. Kaukojärjestelmä:

  Kaukojärjestelmätoiminto mahdollistaa etäyhteyden toiseen tietokoneeseen, mikä on kätevä ominaisuus etätyössä.

  Normaalikäyttäjän tarpeet:

  Normaalikäyttäjän päivittäisiin tarpeisiin, kuten internetin selailuun, viestien lähettämiseen, viihteen kuluttamiseen ja perustoimistotehtäviin, Windows 10 Home tarjoaa riittävät työkalut. BitLocker-salaus ja yritysliittäminen eivät välttämättä ole keskeisiä ominaisuuksia normaalikäyttäjälle, joka käyttää tietokonetta enimmäkseen henkilökohtaiseen käyttöön.

  Käytännön esimerkkejä hyödyistä:

  BitLocker-salaus: Jos käyttäjä ei käsittele erityisen arkaluonteista tietoa tai ei käytä tietokonetta arkaluenteisissa työtehtävissä, BitLockerin tarjoama salaustoiminto saattaa olla ylimitoitettu ominaisuus normaalikäyttäjälle.

  Yritysliittäminen: Keskivertokäyttäjälle, joka ei ole osa organisaation verkkoa, yritysliittäminen ei tuo lisäarvoa päivittäiseen käyttöön.

  Home vai Pro?

  Vaikka Windows 10 Pro tarjoaa lisäominaisuuksia, useimmat normaalikäyttäjät pärjäävät mainiosti Windows 10 Home -lisenssillä. Pro-versio voi olla perusteltu valinta tietyille käyttöjärjestelmän ammattilaiskäyttäjille, jotka tarvitsevat erityisiä toiminnallisuuksia työtehtävissään, mutta keskimääräisen käyttäjän kannalta Home-versio on usein riittävä ja taloudellisempi vaihtoehto. Kokonaisuudessaan valinta riippuu käyttäjän yksilöllisistä tarpeista ja siitä, kuinka paljon lisäominaisuuksia hän todella tarvitsee päivittäisessä tietokoneen käytössään. Kumminkin voidaan tehdä johtopäätös että Home käyttöjärjestelmä on valtaosalle täysin riittävä ja myös työntekoon pienissä yrityksissä.

 • Kriittinen haavoittuvuus iPhone-, iPad- ja mac-laitteissa sekä Google Chrome selaimessa

  Google Chrome selain

  Google on julkaissut seitsemän tietoturvapäivitystä Chrome-selaimeen Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. Yksi haavoittuvuus Skia-grafiikkakirjastossa voi mahdollistaa haitallisen koodin suorittamisen tietokoneessa. Hyökkäyksiä on jo käynnissä, ja haavoittuvuuden löysi Googlen Threat Analysis Group. Vaikka tällaiset hyökkäykset ovat vakavia, ne kohdistuvat harvoin tavallisiin käyttäjiin.

  Kaikkien Chrome-käyttäjien kannattaa päivittää selain varmistaakseen suojan. Päivitetty versio on Windowsissa 119.0.6045.199/.200 ja Macissa sekä Linuxissa vähintään 119.0.6045.199. Päivitys voidaan tarkistaa manuaalisesti valitsemalla Chromen valikosta Ohje > Tietoja Google Chromesta. Päivityksen jälkeen selain on käynnistettävä uudelleen. Tämä päivitys ei koske Chromen mobiilisovellusta, ja Google on korjannut tänä vuonna kuusi muuta Chrome-haavoittuvuutta hätäpäivityksillä.

  iPhone, iPad ja Mac

  Päivitä heti iPhone-, iPad- ja Mac -laitteesi – Applella löytyi vakavia haavoittuvuuksia, joita on jo hyödynnetty. Päivitykset korjaavat kaksi WebKit-selainmoottorin haavoittuvuutta, jotka voivat mahdollistaa arkaluonteisen tiedon varastamisen ja haitallisen koodin suorittamisen laitteissa. Päivityksiä on saatavilla iPhoneen, iPadiin ja Maciin. Vaikka rivikäyttäjät eivät ole ensisijainen kohde, päivitys kannattaa tehdä mahdollisten hyökkäysten varalta. Päivitykset ovat saatavilla , Asenna päivitykset asetusvalikon kautta.

  Päivitystarve koskee seuraavia malleja ja Safari 17.1.2 -selainta:

  iPhone XS:stä ja uudemmat mallit

  iPad Pro 12.9 tuumaa, toinen sukupolvi ja uudemmat mallit

  iPad Pro 10,5 tuumaa

  iPad Pro 11 tuumaa, ensimmäinen sukupolvi ja uudemmat mallit

  iPad Air kolmas sukupolvi ja uudemmat mallit

  iPad kuudes sukupolvi ja uudemmat mallit

  iPad mini viides sukupolvi ja uudemmat mallit

  Macit missä  macOS Sonoma, Ventura ja Monterey -käyttöjärjestelmä

 • Mahdollinen korjaus: Brother skannausohjelma yrittää skannata väärään sovelluksen kautta

  Esimerkki ongelmasta: Matilla on Brotherin monitoimilaite ja hänellä on Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmana. Kun hän yrittää skannata tietokoneen sähköpostiohjelmaan tulostimen tai Control Center 4:n kautta niin Thunderbirdin sijaan aukeaakin Outlook -ohjelmisto. Matti on yrittänyt vaihtaa Windowsin asetuksista oletussähköpostiohjelman Thunderbirdiin moneen otteeseen mutta ongelma silti toistuu.

  Kokemuksemme mukaan ongelma johtuu siitä, että Brotherin skannausohjelmisto katsoo paikallisen laitteen tasolta oletusohjelmat eikä nykyisen käyttäjän tasolta. Korjaus vaatii rekisterieditorin muokkausta manuaalisesti joten on suositeltavaa että sen tekee asiantuntija, kuten esimerkiksi me. Rekisterieditorin väärinmuokkaamisella laitteen voi saada pahasti solmuun.

  Jos osaamista löytyy (ja omalla vastuulla!), niin tarkista rekisterieditorin polusta HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\Mail (oletus) -kohdan Datan arvo. Jos haluat käyttää oletuksena Mozilla Thunderbirdiä niin korvaa Datan arvo Mozilla Thunderbird -arvoksi.

 • Osallistu arvontaan ja voita näyttö!

  Arvomme tietokoneen 27″ näytön (1 kpl). Tämän näytön voit kytkeä keskusyksikön lisäksi myös kannettavaan tietokoneeseen isommaksi näytöksi.

  Osallistu arvontaan Facebookissa/Instagramissa tykkäämällä sivustamme ja julkaisusta sekä kommentoimalla ”näytön paikka”. Saat kaksi arpalippua kun teet tämän molempiin sivuihin (facebook, instagram). Saa jakaa kavereillekin!

  Kolmannen arpalipun saat Napalmin myymälästä. Ilmoitamme arvonnan voittajan nimen facebook-sivuillamme. Näyttöä ei postiteta voittajalle vaan näyttö täytyy noutaa myymälästämme Hämeenkatu 19 Hyvinkää.

  Napalmin Facebook-julkaisu: facebook.com/napalmioy/

  Napalmin Instagram-julkaisu: instagram.com/napalmioy/

  Osallistumisaikaa on 15.12.2023 klo 23:59 asti!

  Arvonnan järjestää:

  Napalmi Tietotekniikka Oy

  Hämeenkatu 19, Hyvinkää

  Facebook/Instagram ei ole osallinen arvontaan!

  Näytön tarkemmat tiedot:

  https://napalmi.com/verkkokauppa/etusivu/4373-philips-273v7qdsb-27-fhd-ips-hdmidvivga.html

 • Ohje: Kuinka parannat tietoturvaasi

  Huolettaako tietoturva? Tietoturvan parantaminen on tärkeää verkossa ja digitaalisessa ympäristössä liikkuessa. Tässä on muutamia vinkkejä tietoturvasi parantamiseksi:

  • Vahvat salasanat: Käytä vahvoja, ainutlaatuisia salasanoja eri palveluissa. Vahva salasana sisältää suuria ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.
  • Salasananhallintaohjelma: Käytä salasananhallintaohjelmaa, kuten F-secure Key, auttamaan sinua hallitsemaan ja tallentamaan salasanasi turvallisesti.
  • Kahden tekijän todennus (2FA): Ota käyttöön kahden tekijän todennus aina, kun se on mahdollista. Se tarjoaa ylimääräisen suojakerroksen tilillesi, yleensä lähettämällä sinulle kertakäyttöisen koodin matkapuhelimeesi.
  • Päivitä ohjelmat ja käyttöjärjestelmä: Pidä tietokoneesi ja mobiililaitteesi käyttöjärjestelmä ja ohjelmat ajan tasalla, koska päivitykset sisältävät usein tietoturvaparannuksia.
  • Varo haittaohjelmia: Vältä lataamasta epäilyttäviä tiedostoja ja ohjelmia, ja käytä hyvämaineista virustorjuntaohjelmaa tietokoneellasi.
  • Fyysinen turvallisuus: Suojaudu varkaudelta ja pääsemiseltä laitteisiisi ja tietoihisi. Käytä salasanoja laitteillesi, Windows koneissa microsoft-tili on hyvä olla.
  • Tietoisuus phishing-hyökkäyksistä: Ole varovainen epäilyttävien sähköpostien, viestien ja verkkosivustojen suhteen. Älä syötä henkilökohtaisia tietoja tuntemattomille tahoille.
  • Yksityisyyden suojaus: Hallitse, mitä tietoja ja oikeuksia jaat online-palvelujen kanssa, ja tarkista tietosuojasäädökset.
  • Säännöllinen varmuuskopiointi: Varmuuskopioi tärkeät tiedostot säännöllisesti ulkoiselle laitteelle tai pilvipalveluun, jotta voit palauttaa ne tarvittaessa.
  • Koulutus: Pidä itsesi ajan tasalla tietoturvauhkista ja hyvistä käytännöistä. Hyvä tapa on esimerkiksi seurata lehdistä digi- / tietoturvapuolta.

  Tarvitsetko apua tietoturva-asioissa?

  Tietoturvapalvelu: Tarkistus ja Neuvonta – 100 € / laite tai kotikäyntinä 80 € / tunti
  Paketti: Tietoturvapalvelu + vuosihuolto yht. 120 €

  Palvelumme sisältää:

  • Tietoturvantarkastus: Arvioimme nykyisen tietoturvatasosi ja parannusmahdollisuudet, laite jää huoltoon tutkittavaksi.
  • Räätälöidyt Neuvot: Saat yksilöllisiä suosituksia ja neuvoja, joiden avulla voit vahvistaa tietoturvaa ja suojata henkilökohtaisia tietojasi.
  • Opastus ja toteutus: Asiantuntijamme käyvät läpi kanssasi kriittisimpien palveluiden turva-asetukset ja niiden parannuksen. Esimerkiksi Facebookin kaksivaiheisen suojauksen käyttöönoton.

  Huom. Salasanoja ei käydä läpi, jokainen on itse vastuussa siitä, että salasanat ovat vahvoja eikä samoja salasanoja viljellä useisiin palveluihin.

 • Tarjoukset viikolle 44 (28.10-5.11.23)

  Kotikäynti -20%

  Tilaa kotikäynti tämän ajankohdan sisällä niin saat 20 % alennusta. Alennettuna kotikäynnin hinta on 64 € / tunti, lisäksi palvelun voi lisätä kotitalousvähennyksiin!

  Asutko Hyvinkäällä tai lähialueella? Asentaja tulee opastamaan ja auttamaan tietokoneasioissa kotiisi.

  Kotikäynnin voi tilata soittamalla ma-pe klo 8-18 tai laittamalla sähköpostia myynti@napalmi.com. Kotikäynnin voi myös halutessaan tilata ja maksaa etukäteen täältä. Maksun jälkeen palaamme asiaan ja sovimme tarkemman ajankohdan.

  Kotitalousvähennystä voi saada 60% työnosuuden loppusummasta. Esim. jos huolto maksaa 64 € euroa, saat siitä verottajalta kotitalousvähennyksen 38,4 €

  Huom. verottajan vuotuinen omavastuu on 100€

  Lisätiedot sivustolta: vero.fi


  Älypuhelimen käyttöönottoasennus 60 €

  Onko uuden puhelimen hankinnan paikka? Asiantuntijamme saa asennettua uuden puhelimen ja siirrettyä edellisen puhelimen tiedot kiinteään hintaan 60 €. Laitteet on hyvä tuoda aikasin aamulla, koska pyrimme saamaan saman päivän aikana asennuksen valmiiksi.


  Näyttöjä tarjouksessa

  Olisiko aika uusia tietokoneen näyttö tai lisätä uusi näyttö vanhan kaveriksi? Tiesitkö että myös kannettavaan voi kytkeä ison ulkoisen näytön jolloin käyttö on mukavampaa.

  PHILIPS 243V7QDSB 24″ 105 € (norm. 150 €) lue lisätietoja painamalla tästä.

  PHILIPS 273V7QDSB 27″ 130 € (norm. 180 €) lue lisätietoja painamalla tästä.

  ACER NITRO XZ273UX 27″ PELINÄYTTÖ 350 € (norm. 600 €) lue lisätietoja painamalla tästä.


  Huolettaako tietoturva-asiat, ovatko tilisi turvassa?

  Pystymme opastamaan tietoturva-asioissa ja tarkistaa verkkoturvallisuuden ydinasiat: Onko tietokoneen virusturva ajan tasalla, käyttääkö tärkeimmät käyttämäsi verkkopalvelun tilisi kaksivaiheista suojausta ja laittaa ne päälle ym. Nämä asiat on hyvä tarkastaa vuosihuollon yhteydessä tai kotikäyntinä yhdessä ja samalla opastaen.


  Muut tarjoukset

  Katso tarjoukset läpi täältä.


 • Katso viimeisimmät tarjoukset

  Vielä on yksi ROG Ally -käsikonsoli jäljellä nopeimmalle! Tarkemmat tuotetiedot täältä.

  Pelinäytöt, piuhat ja muita tarjouksia löytyy täältä.

 •  iPhone puhelimissa haavoittuvuus: näin päivität laitteesi

  Haavoittuvuus mahdollistaa paikalliselle hyökkääjälle käyttövaltuuksien korottamisen. Yhtiön mukaan mahdolliset hyökkäykset ovat koskeneet iOS:n 16.6:ta aikaisempia. Samalla päivitys 17.0.3 voi korjata iPhone 15 -malleissa kuumenemisongelman.

  iPhonen päivitysohje

  Päivitykset eivät saavu kaikille käyttäjille automaattisesti heti. Päivitykset voi asentaa painamalla ”Asetukset”-kuvaketta ja menemällä ” Yleiset -> Ohjelmistopäivitys”.