fbpx

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 9-17

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Ajankohtaista

Tilaa uutiskirje

  • Tietokoneen kesähuolto 50 €!

    Kesän tullen koneen huoltoon vien, pölyt pois ja kiitos asentajien.
    Virukset skannataan, vaarat väistyköön, ajurit päivitetään, kaikki paikallaan on.

    Turhat ohjelmat pois, nopeus lisääntyy, tuulettimet puhtaiksi, kone kiittää, hyräilee.
    Päivitykset ajan tasalle, kaikki oikein päin, kesähuollon jälkeen, kone on kuin uus, ihan mainio näin.

    Tietokoneen kesähuoltoon sisältyy

    – virusskannaus
    – pölyjen puhallus
    – ajuri-, Windows- ja selainpäivitykset
    – tietokoneen tarkastus

    Tuo tietokone ja virtajohto ilman ajanvarausta myymäläämme Hämeenkatu 19, Hyvinkää.

    Avoinna ma-pe klo 9-17

  • Vakava haavoittuvuus Windows tietokoneissa -päivitä koneesi heti!

    CVE-2024-30078 on kriittinen tietoturva-aukko Wi-Fi-ajurissa, mikä koskee Windows 10, Windows 11 ja tiettyjä Windows Server versioita. Haavoittuvuus mahdollistaa etäkoodin suorituksen. Tämä haavoittuvuus on erityisen huolestuttava, koska hyökkääjä voi käyttää sitä ilman käyttäjän vuorovaikutusta tai autentikointia, kunhan hyökkääjä on kohdelaitteen Wi-Fi-kantaman sisällä​. Microsoftin mukaan vakavuus on CVSS-asteikolla 8.8/10 mikä on korkea vakavuustaso. Onnistunut hyväksikäyttö mahdollistaa hyökkääjän suorittaa mielivaltaista koodia kohdelaitteessa, mikä voi johtaa koko järjestelmän haltuunottoon, tietojen varastamiseen ja haittaohjelmien leviämiseen.

    Haavoittuvuus johtuu virheellisestä syötteen validoinnista Wi-Fi-ajurissa. Hyökkääjä voi lähettää erityisesti muotoiltuja Wi-Fi-paketteja hyväksikäyttääkseen tämän aukon ja saada etäyhteyden suorittaakseen koodia kohdejärjestelmässä​ (GitHub)​​ (System32)​.

    Laita tietokoneesi päivittämään heti!

    Hae heti päivitykset tietokoneesta. Jos et osaa, voit lukea päivitysohjeen täältä.

    https://napalmi.com/2024/04/10/nain-paivitat-windows-10-ja-11-kayttojarjestelman/

    Microsoft julkaisi tietoturvapäivityksen kesäkuun 2024 Patch Tuesday -päivityksissä tämän ongelman ratkaisemiseksi. Käyttäjien tulee varmistaa, että heidän järjestelmänsä on päivitetty uusimmilla korjauspäivityksillä riskin minimoimiseksi. On tärkeää asentaa päivitykset, kuten KB5039212 Windows 11 ja muut luetellut päivitykset eri Windows-versioille​

    Ympäristöissä, joissa välitön päivittäminen ei ole mahdollista, suositellaan verkon tason suojausten, kuten palomuurien ja tunkeutumisen havaitsemisjärjestelmien, käyttöönottoa epäilyttävien toimien seuraamiseksi ja estämiseksi​.

    https://www.youtube.com/shorts/NSGrZYkpeB4
    https://napalmi.com/2024/06/17/edullisen-tietokoneen-hankinta-nailla-ohjeilla-et-kadu-ostostasi/
  • Olemme suljettuna perjantaina 21.6.24

    Palaamme sorvin ääreen ma 24.6.24. Olemme avoinna arkisin klo 9-17 (kesäaukioloajat)

    Hyvää Juhannusta!

  • Kesän aukioloajat: avoinna arkisin klo 9-17

    Tuo tietokoneesi huoltoon ja otamme sen työn alle välittömästi.

    Kesän tietokonehuollon aukioloajat 24.6.-31.7. avoinna arkisin 9-17

    Ylläpitosopimusasiakkaita palvellaan normaalisti.

  • Modeemi vai reititin, onko niillä eroa?

    Modeemi ja reititin: Mitä eroa niillä on?

    Nykyään, kun internet on olennainen osa arkeamme, on lähes joka kotitaloudessa pääsy internettiin. Internettiin yhdistävästä purkista puhutaan usein modeemina tai reitittimenä. Monille nämä laitteet saattavat kuitenkin olla teknisesti monimutkaisia ja vaikeita erottaa toisistaan. Tämä artikkeli pyrkii selventämään, mitä modeemi ja reititin ovat, ja mikä on niiden välinen ero.

    Mikä on modeemi?

    Modeemi (modulaattori-demodulaattori) on laite, joka yhdistää kotisi internet-palveluntarjoajan verkkoon. Sen tehtävänä on muuntaa internet-palveluntarjoajalta tuleva signaali sellaiseksi, että kotiverkko voi sen ymmärtää. Käytännössä se siis muuntaa analogisen signaalin digitaaliseen muotoon ja päinvastoin.

    Modeemi voi olla esim. kaapelimodeemi, joka käyttää kaapeli-TV-verkkoa, tai ADSL-modeemi, joka käyttää puhelinlinjaa. Ilman modeemia kotisi ei pystyisi yhdistämään internetiin, sillä se on linkki kodin ja internet-palveluntarjoajan välillä.

    Modeemi on usein mm. kerrostaloissa ristikytkennässä, johon asukkaat yhdistyvät reitittimellä.

    Mikä on reititin?

    Reititin on laite, joka jakaa internet-yhteyden useille laitteille kotonasi. Kun modeemi yhdistää kotisi internetiin, reititin ottaa vastaan tämän yhteyden ja jakaa sen edelleen tietokoneille, puhelimille, tableteille ja muille laitteille joko langattomasti (WiFi) tai kaapeleilla (Ethernet).

    Reitittimen avulla voit siis luoda kotiverkon, jossa kaikki laitteet voivat kommunikoida keskenään ja käyttää internetiä samanaikaisesti. Reititin myös ohjaa liikennettä niin, että data löytää tiensä oikealle laitteelle. Se toimii ikään kuin liikenteenohjaajana kotiverkossasi.

    Modeemin ja reitittimen ero

    Yksinkertaisesti sanottuna, modeemi yhdistää kotisi internetiin, kun taas reititin jakaa tämän yhteyden eri laitteille kotonasi.

    • Modeemi: Yhdistää kotisi internet-palveluntarjoajan verkkoon.
    • Reititin: Jakaa internet-yhteyden kotiverkon laitteille.

    Yhdistelmälaitteet

    Nykyään markkinoilla on myös yhdistelmälaitteita, jotka sisältävät sekä modeemin että reitittimen yhdessä paketissa. Tämä tekee asennuksesta ja käytöstä helpompaa, sillä tarvitset vain yhden laitteen internet-yhteyden luomiseen ja jakamiseen. Nämä ovat hyvin yleisiä nykyään.

    Muista katsoa tuotekuvaus laitetta ostaessasi ja kysyä tarvittaessa apua

    Varma tapa löytää oikea laite, mikä sopii kotisi tai työpaikkasi verkkoon, on kysyä laitetta internet-palveluntarjoajaltasi. Voit myös pyytää tarjousta ja apua meiltä.

    Nykylaitteissa on useimmiten molemmat: modeemi ja reititin. Kuvassa TP-LINK Archer VR400 modeemi ja reititin (yhdistelmälaite!) Tyypillisesti modeemista tai reitittimestä puhuttaessa tarkoitetaan juurikin yhdistelmälaitetta.

    Katso tuotesivu

    https://napalmi.com/kotikaynti/