...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Säästä rahaa käyttämällä tulostimen musteet ja vaihto-osat loppuun

Tilaa uutiskirje

Säästä rahaa käyttämällä tulostimen musteet ja vaihto-osat loppuun

Tyypillinen rahaa maksava virhe lisää turhia tulostuskuluja tulostajalle. Tiesitkö että monissa tulostinmalleissa voit jatkaa tulostusta, vaikka muste olisi vähissä? Myöskin monet kuluvat osat voivat antaa vielä kymmeniä tuhansia laadukkaita tulostuksia, vaikka tulostin kehottaisikin vaihtamaan kyseisen osan.

Nämä tulostusniksit sopivat eritoten edullisempiin mustesuihku- ja lasertulostimiin, joissa yksittäisen osan vaihto on lähellä tulostimen arvoa. Tulostaja on itse vastuussa tulostimensa kunnosta ja on laskuria nollatessa hyvä kirjoittaa ylös, mikä osa on nollattu ja milloin.

Näin säästät tulostuskustannuksissa

Kevennä tulostusasetuksia

Yksi yksinkertaisimmista tavoista säästää mustetta on tulostusasetusten säätäminen. Monet tulostimet tarjoavat erilaisia tulostustiloja, kuten luonnos- tai taloudellinen tila, jotka käyttävät vähemmän mustetta. Nämä asetukset ovat ihanteellisia sisäiseen käyttöön tarkoitetuille asiakirjoille, joissa lopullisen tulosteen laatu ei ole kriittinen. Voit myös valita aina mustavalkoisen tulostuksen, jos väri ei ole välttämätön.

Nollaa tulostimen osan laskuri (Laser)

Monet nykyaikaiset tulostimet varustetaan laskureilla, jotka seuraavat tiettyjen osien, kuten värikasettien ja rumpuyksiköiden käyttöikää. Tulostimen osalle on määritetty kiinteä tulostusmäärä (esimerkiksi 30 000 sivua), minkä täyttyessä tulostin alkaa ilmoittamaan osan vaihtamisesta. Nämä laskurit voivat joissain malleissa estää tulostamisen vaikka itse osa toimisi vielä moitteettomasti. Tämä voi vaatia tulostimen valikkoon syventymistä tai valmistajan ohjeiden mukaista toimintaa. Tyypillisesti netistä löytää ohjeet laskurin nollaamiseen hakemalla Googlessa [Tulostimen malli] reset [osan nimi] counter. Esimerkiksi jos jos tulostin on DCP-L2532DW ja vaihdettava osa on ”drum” niin hakemalla ”brother dcp-l2532dw reset drum counter” löytyy Brotherin virallinen ohje.

Tulostaja on itse vastuussa tulostimensa kunnosta ja on laskuria nollatessa hyvä kirjoittaa ylös, mikä osa on nollattu ja milloin.

Tulosta, vaikka musteiden loppumisesta varoitetaan

Tulostimet ilmoittavat usein mustekasettien olevan loppumassa paljon ennen kuin ne todella ovat tyhjiä. Tämä on osa valmistajien strategiaa kannustaa kuluttajia ostamaan uusia kasetteja aikaisemmin. Monissa laitteissa voit ohittaa tämän varoituksen ja jatkaa tulostamista, kunnes tulosteiden laatu heikkenee merkittävästi. Tämä taktiikka voi pidentää mustekasettien käyttöikää huomattavasti.

Canonissa esimerkiksi tulee ”Musteiden käyttöikä on loppu” tai vastaava ilmoitus. Tulostusta voi jatkaa painamalla tulostimen valikosta ”Jatka tulostusta (laatua ei voi taata)”

Vähennä tulostamista

Vaikka tämä vinkki saattaa vaikuttaa ilmeiseltä, digitaalisten vaihtoehtojen käyttäminen fyysisen tulostamisen sijaan voi vähentää merkittävästi musteen ja paperin kulutusta. Harkitse asiakirjojen jakamista sähköisesti ja käytä digitaalisia allekirjoituspalveluja, kun se on mahdollista.

Näiden vinkkien avulla voit paitsi säästää rahaa, myös vähentää ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta ja pidentää tulostimesi käyttöikää. Muista, että jokainen sivu, jonka päätät olla tulostamatta, on säästöä mustekustannuksissa!

Napalmi tietokonehuolto Hyvinkää Uusimaa. Palvelualue: Hyvinkää, Helsinki, Riihimäki, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Hausjärvi, Jokela ja lähialueet
,