...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Hyötyykö kotikäyttäjä Windows Pro -lisenssistä?

Tilaa uutiskirje

Hyötyykö kotikäyttäjä Windows Pro -lisenssistä?

Oletko miettinyt hyötyykö normaalikäyttäjä merkittävästi kalliimmasta Windows pro-lisenssistä? Alla on lueteltu yleisimmät Windows pro lisenssien lisäominaisuudet.

Pron lisäominaisuudet:

**1. BitLocker-salaus:

BitLocker on Pro-version mukana tuleva ominaisuus, joka mahdollistaa kiintolevyn salauksen. Tämä on erityisen tärkeä tietoturvaominaisuus yrityskäytössä.

2. Yritysliittäminen:

Windows 10 Pro mahdollistaa liittymisen yritysverkkoihin ja -palveluihin, mikä on tärkeää organisaatioille ja ammattikäyttäjille.

3. Päivitysten Hallinta:

Pron käyttäjillä on enemmän hallintaa päivitysten ajoittamisessa ja hallinnassa, mikä voi olla hyödyllistä erityisesti silloin, kun päivitykset eivät saa häiritä kesken työtehtävien.

4. Kaukojärjestelmä:

Kaukojärjestelmätoiminto mahdollistaa etäyhteyden toiseen tietokoneeseen, mikä on kätevä ominaisuus etätyössä.

Normaalikäyttäjän tarpeet:

Normaalikäyttäjän päivittäisiin tarpeisiin, kuten internetin selailuun, viestien lähettämiseen, viihteen kuluttamiseen ja perustoimistotehtäviin, Windows 10 Home tarjoaa riittävät työkalut. BitLocker-salaus ja yritysliittäminen eivät välttämättä ole keskeisiä ominaisuuksia normaalikäyttäjälle, joka käyttää tietokonetta enimmäkseen henkilökohtaiseen käyttöön.

Käytännön esimerkkejä hyödyistä:

BitLocker-salaus: Jos käyttäjä ei käsittele erityisen arkaluonteista tietoa tai ei käytä tietokonetta arkaluenteisissa työtehtävissä, BitLockerin tarjoama salaustoiminto saattaa olla ylimitoitettu ominaisuus normaalikäyttäjälle.

Yritysliittäminen: Keskivertokäyttäjälle, joka ei ole osa organisaation verkkoa, yritysliittäminen ei tuo lisäarvoa päivittäiseen käyttöön.

Home vai Pro?

Vaikka Windows 10 Pro tarjoaa lisäominaisuuksia, useimmat normaalikäyttäjät pärjäävät mainiosti Windows 10 Home -lisenssillä. Pro-versio voi olla perusteltu valinta tietyille käyttöjärjestelmän ammattilaiskäyttäjille, jotka tarvitsevat erityisiä toiminnallisuuksia työtehtävissään, mutta keskimääräisen käyttäjän kannalta Home-versio on usein riittävä ja taloudellisempi vaihtoehto. Kokonaisuudessaan valinta riippuu käyttäjän yksilöllisistä tarpeista ja siitä, kuinka paljon lisäominaisuuksia hän todella tarvitsee päivittäisessä tietokoneen käytössään. Kumminkin voidaan tehdä johtopäätös että Home käyttöjärjestelmä on valtaosalle täysin riittävä ja myös työntekoon pienissä yrityksissä.

, ,