...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Facebookin ja Instagramin huijaukset kasvussa

Tilaa uutiskirje

Facebookin ja Instagramin huijaukset kasvussa

Facebookista ja Instagramissa kaapattuja tilejä on esiintynyt aiempaa enemmän. Lievimmissä tapauksissa on vain kopioitu olemassa olevan tilin nimi, profiilikuva ja muut tiedot ja tehty tiliä esittävä käyttäjä. Tällaiset käyttäjät on hyvä ilmiantaa Facebookille jotta tilit poistuisivat. Pahimmissa tapauksissa tili on kaapattu ja jos kaikki turvatiedot ja yhteystiedot on muutettu, voi tilin palauttaminen olla jopa mahdotonta.

Miten huijaus toimii?

Huijaus toimii niin, että huijari lähettää ottaa sinuun yhteyttä joko kaapatulta ystävän tililtä tai kopiolta mikä näyttää ystävän tililtä. Huijari yrittää nollata tilisi salasanan, hän saattaa alkuun pyytää puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitetta, jonka jälkeen hän pyytää Facebookkia / Instagramia lähettämään salasanan nollauskoodin puhelimeesi tai sähköpostiisi. Tekosyynä voi olla esimerkiksi se, että huijari yrittää mukamas itse nollaa omaa salasanaansa ja hänen täytyy varmistaa toimenpide pyytämältä kaverilta vahvistuskoodia.

Jos kaverisi alkaa yhtäkkiä käyttäytymään oudosti tai pyytämään outoja asioita, kannattaa ottaa yhteyttä puhelimitse kaveriin ja varmistaa asia. Samalla kaverillesi voi käydä ilmi tilin hakkerointi.

Toisessa tapauksessa huijari yrittää urkkia pankkitietoja tai maksukortin tietoja jolloin yritetään puhtaasti varastaa rahaa. Älä missään nimessä anna näitä tietoja ikinä.

Mitä jos tilini on kaapattu?

Jos tilisi on kaapattu, huijari todennäköisesti jatkaa samaa huijausta ottamalla kavereihisi yhteyttä tililläsi yrittäen sama huijausta eteenpäin, kavereihin on hyvä ottaa yhteyttä puhelimitse tai muuta kautta ja varoittaa huijauksesta jos vain mahdollista . Facebookin sivuilta löytyy ohje tilinpalautukseen. Ohje löytyy täältä.

Pystymme myös auttaa vastaavissa tilanteissa. Huom. Pahimmassa tapauksessa tiliä ei saa palautettua.

Miten voin suojata tilini?

Paras turva omalle tilille on käyttäjän oma varovaisuus. Kaikkeen epäilyttävään urkkimiseen on hyvä olla skeptinen. On myös hyvä laittaa tilille kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön. Tästä linkistä löytyy facebookin ohje kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon.

Kaksivaiheisessa tunnistautumisessa kun kirjaudutaan uudelta laitteelta tulee tuplavarmistus salasanan syötön jälkeen puhelimeen tai sähköpostiin. Varmistuksella varmistetaan erillisellä kertakäyttökoodilla että kirjautuja olet varmasti sinä. Suosittelemme ehdottomasti tätä ominaisuutta tilin turvaamisessa.

Pystymme myös auttamaan myymälässä kaksivaiheisen suojauksen käyttöönotossa.

Napalmi Tietotekniikka Oy (Hyvinkää)
Hämeenkatu 19, Hyvinkää
Myymälä/huolto: 0456101944
Avoinna arkisin klo 8-18

, ,