...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Milloin tietokone kannattaa huoltaa?

Tilaa uutiskirje

Milloin tietokone kannattaa huoltaa?

Ongelmia tietokoneen kanssa?

Tietokone on monelle kotitaloudelle ja yritykselle välttämätön sijoitus. Tietokonetta ostettaessa toivotaan että laite kestää useita vuosia, pysyy ajan tasalla ja ennen kaikkea on perustoiminnoiltaan nopea ja turvallinen. Yleisin ongelma ikääntyvällä tietokoneella on sen hidastuminen. Hidas tietokone voidaan usein elvyttää hyvin kustannustehokkaasti eikä se siksi välttämättä ole kannattava peruste uuden tietokoneen hankintaan.

Virusten ajoittainen tarkistus ja poistaminen sekä pölyjen puhdistus on tärkeää. Useimmiten kuitenkin hitauden syyllisenä on tietokoneen kovalevy ja kertyneet ohjelmistot. Hitaaseen kovalevyyn paras lääke on SSD-päivitys, missä mekaaninen kiekkoja pyörittävä kovalevy korvataan huomattavasti nopeammalla virtapiireistä koostuvalla SSD:llä. Kokemuksemme mukaan SSD-päivitys on vähintään puolittanut käynnistämisajan ja tehnyt vanhemmastakin tietokoneesta mukavan nopean peruskäytössä.


Lue SSD-päivityksestä täältä


Toinen hitauden aiheuttaja saattaa myös olla keskusmuistin (RAM) vähyys. Pöytäkoneisiin ja useimmin myös kannettaviin saa päivitettyä lisää muistia. Peruskäytössä olisi suotavaa, että RAMia on ainakin 4GB. Pelikäytössä pääsääntöisesti 8GB on tarpeeksi ja todellisessa tehokäytössä jopa 16GB voi olla tarpeen.

Viime vuosina laitteistokehitys ja ohjelmistovaatimukset eivät ole dramaattisesti nousseet, joten jopa viiden vuoden ikäisestä tietokoneesta voi saada huollolla nopean tietokoneen peruskäyttäjälle. Hyvin tehty huoltotoimenpide voi jatkaa tietokoneen elinkaarta usealla vuodella.

Tietokone kannattaa huoltaa kun:
– kone ylikuumenee pölyn takia
– kannettava ilmoittaa akun olevan heikossa kunnossa tai rikki
– Kone on hidas
– Koneessa ilmenee muita ongelmia.

Tietokonetta ei välttämättä tarvitse uusia, mikäli:
– korjaus on edullisempaa kuin uusi kone, useimmiten jopa rikkinäisen kannettavan näyttö on kannattavaa vaihtaa.
– käyttöjärjestelmä on Windows 7 tai uudempi
– tietokoneen suorituskyky riittää peruskäyttöön
– halutaan että työympäristö pysyy identtisenä.


Katso tietokonehuollon hinnasto täältä


Napalmi Tietotekniikan kautta myös uudet tietokoneet

Ostamalla kauttamme tietokoneen yritykselle tai itsellesi saat tarpeittesi mukaisen ja edullisen tietokoneen asennettuna avaimet käteen -periaatteella. Jos olet epävarma kannattaako tietokonetta huoltaa, tule tietokoneesi kanssa käymään toimistollamme niin teemme kustannusarvion. Kustannusarviota ei veloiteta mikäli ryhdymme huolto- tai laitehankintatoimenpiteisiin. Myymme mm. seuraavien valmistajien tietokoneita: HP, Lenovo, Acer, Dell & Asus.

Kierrätä kauttamme, pyrimme hyötykäyttämään jokaisen komponentin

Meille Napalmissa ympäristö on tärkeä. Pyrimme uusiokäyttämään rikkinäisen tai vanhan kannettavan ja pöytätietokoneen osat parhaamme mukaan. Voit tuoda vanhan laitteesi meille uuden hankinnan yhteydessä. Myymme myös tehdasuudistettuja käytettyjä koneita (refurbished / renew) uutta edukkaammin ja hyvällä takuulla.

Tietokoneen kierrätys