fbpx

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18 & la 10-14

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Tietokoneen hankinta: uusi tietokone vai kunnostettu yritysläppäri, kumpi kannattaa hankkia?

Tilaa uutiskirje

Tietokoneen hankinta: uusi tietokone vai kunnostettu yritysläppäri, kumpi kannattaa hankkia?

Kun tietokoneen hankinta tulee ajankohtaiseksi, moni pohtii, kannattaako valita upouusi malli vai sijoittaa kunnostettuun yritysläppäriin. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat hyötynsä ja haasteensa, ja valinta riippuu pitkälti käyttötarkoituksesta ja budjetista. Tässä artikkelissa tarkastelemme molempien vaihtoehtojen plussia ja miinuksia auttaaksemme sinua tekemään perustellun päätöksen.

Uuden tietokoneen hyödyt ja haitat

Hyödyt:
Uuden tietokoneen hankinta tarjoaa selkeitä etuja, kuten tuoreinta teknologiaa, pidempää takuuaikaa (etenkin akulle) ja parempaa suorituskykyä (jos budjetti ei ole rajana). Usein uusissa tietokoneissa on parannetut prosessorit, grafiikkakortit ja muut tekniset ominaisuudet, jotka varmistavat saumattoman käyttökokemuksen. Uudet tietokoneet ovat myös energiatehokkaampia ja voivat tarjota pidemmän akkukeston.

Haitat:
Uudet tietokoneet ovat kuitenkin huomattavasti kalliimpia kuin kunnostetut vaihtoehdot. Erityisesti korkealaatuiset mallit voivat maksaa useita tuhansia euroja, mikä ei välttämättä sovi jokaisen budjettiin. Myös uuden tietokoneen arvo laskee nopeasti. Pienen budjetin laite on todennäköisesti todella huono ostos.

Kunnostetun yritysläppärin hyödyt ja haitat

Huom. Läppärissä kannattaa olla niin uudet komponentit, että Windows 11 käyttöjärjestelmä sopii siihen. Meidän yritysläppäreissä on kaikissa Windows 11 asennettuna!

Hyödyt:
Kunnostetut yritysläppärit ovat yleistyneet merkittävästi viime vuosina. Nämä tietokoneet ovat yleensä olleet yrityskäytössä, ja ne on palautettu, tarkastettu ja kunnostettu. Ne ovat huomattavasti edullisempia kuin uudet tietokoneet, ja niiden hinta-laatusuhde on erinomainen, erityisesti jos tarvitset tietokonetta peruskäyttöön, kuten tekstinkäsittelyyn, selailuun tai opiskeluun.

Kunnostetut yritysläppärit ovat usein käytettyä kuluttajamallia laadukkaampia. Yritystason laitteet on rakennettu kestämään jatkuvaa käyttöä, ja niiden runko ja komponentit ovat yleensä korkealaatuisempia kuin tavallisissa kuluttajamalleissa. Ympäristönäkökulmasta kunnostetun tietokoneen hankinta on myös ekologinen valinta, koska se vähentää elektroniikkajätettä.

Haitat:
Toisaalta, kunnostetut laitteet eivät välttämättä tarjoa uusinta teknologiaa tai parasta mahdollista suorituskykyä, etenkin jos vaatimuksesi ovat korkeat esimerkiksi pelaamisen tai raskaiden ohjelmistojen ajamisen suhteen. Takuuaika voi myös olla lyhyempi, mikä tarkoittaa, että mahdollisissa vikatilanteissa käyttäjä jää helpommin itse vastuuseen korjauksista.

Kumpi kannattaa valita?

Valinta uuden tietokoneen ja kunnostetun yritysläppärin välillä riippuu pitkälti omista tarpeistasi ja budjetistasi. Jos tarvitset uusinta teknologiaa ja pidempää takuuta, uusi tietokone saattaa olla sinulle oikea valinta. Jos taas etsit edullisempaa ratkaisua peruskäyttöön ja arvostat kestävyyttä sekä ekologisuutta, kunnostettu yritysläppäri voi olla erinomainen vaihtoehto.

Lyhyesti: Mitä pienempi budjetti, sitä järkevämpää on ostaa käytetty yritysläppäri!

Puntaroitko uuden vaiko käytetyn tietokoneen hankintaa? Autamme sinua myymälässämme valitsemaan sinulle sopivan vaihtoehdon!

,