...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Kun Windows 10 22H2 päivitys ei asennu (KB5034441)

Tilaa uutiskirje

Kun Windows 10 22H2 päivitys ei asennu (KB5034441)

KB5034441 -Windows 10 päivitys paikkaa tietoturva-aukon, minkä avulla kyberhyökkääjät voivat ohittaa tietokoneen BitLocker -salauksen WinRE:n avulla. Valitettavasti suurin osa käyttäjistä ei pysty päivittämään päivitystä, koska kovalevyn pienessä palautusosiossa ei ole päivityksen vaatimaa 250 Mt:tä vapaata tilaa. Vika ei ole käyttäjässä vaan ongelmana on alkujaan liian pieneksi jätetty palautusosio.

Päivityksestä tekee kiusallisen se, että Microsoft ei ole vieläkään tarjonnut korjauspäivitystä. Ongelman korjaamiseksi Microsoft on julkaissut ohjeen, kuinka voit omalla vastuulla päivittää manuaalisesti osioon lisää tilaa. Ohje ei ole helppo ja päivittäjällä on riski omien tiedostojen ja käyttöjärjestelmän hukkaamiseen mikäli korjauksen tekee väärin. Joissakin kokoonpanoissa ohje ei myöskään toimi. Voit lukea ohjeen täältä.

HUOM. Mikäli tietokoneessi ei ole WinRE-palautusosiota, niin et tarvitse tätä päivitystä. WinRE:n käytössäolon voi tarkistaa suorittamalla seuraavan komennon järjestelmänvalvojan oikeuksin suoritettavassa komentokehotteessa: reagentc /info

Mikäli WinRE on käytössä, niin tulosteessa näkyy Windows RE tila, jonka arvo on Käytössä.

Suosittelemme, että käytät laitettasi osaavassa tietokonehuoltoliikkeessä saadaksesi päivityksen asennettua, lisäksi suosittelemme, että otat tietokoneesi tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot ennen toimenpidettä!

Napalmi tietokonehuolto Hyvinkää Uusimaa. Palvelualue: Hyvinkää, Helsinki, Riihimäki, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Hausjärvi, Jokela ja lähialueet
,