...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Windowsissa jälleen haavoittuvuuksia, päivitä laitteesi nyt!

Tilaa uutiskirje

Windowsissa jälleen haavoittuvuuksia, päivitä laitteesi nyt!


Microsoft korjasi suuren määrän turva-aukkoja Windowsissa, mukaan lukien kaksi vakavaa ongelmaa. Ensimmäinen mahdollisti haitallisen ohjelmiston käytön ja toinen ohitti Windows Defenderin SmartScreen-turvatoiminnon, joka suojaa vaarallisilta sivuilta ja sovelluksilta. Päivitykset asentuvat yleensä automaattisesti, mutta voit tarkistaa ja asentaa ne heti menemällä Windowsin asetuksiin ja valitsemalla ”Tarkista päivitykset”.

Katso Windows 10 ja Windows 11 päivitysohje painamalla tästä!

Jos olet epävarma koneen käyttäjä, tarjoamme etätukea, tietokoneen käytön opastusta kotona tai voit tulla myymäläämme tietokoneesi kanssa!

Viruksia ja haavoittuvuuksia ei kannata aliarvioida!


9.4.2024 Microsoft julkaisi suuren päivityksen korjatakseen turvaongelmia Windowsissa ja muissa tuotteissaan. Bleeping Computer -sivuston mukaan päivityksissä korjattiin 150 turva-aukkoa, mukaan lukien kaksi erityistä ongelmaa, joita oli jo ehditty käyttää hyökkäyksiin netissä.

Nämä kaksi vakavaa aukkoa vaikuttivat Windows 10 ja 11 -versioihin. Ensimmäinen aukko liittyi vääränlaisen ohjelmiston käyttöön, joka löytyi LaiXi Android Screen Mirroring -ohjelmasta. Ei ole selvää, miten tämä ohjelma oli saanut haitallisen lisän. Toinen aukko mahdollisti Windowsin Defenderin SmartScreen-turvatoiminnon ohittamisen. SmartScreen yrittää estää vaarallisia nettisivuja ja sovelluksia. Tämän aukon hyväksi käytti rahaa hakeva Water Hydra -ryhmä.

Bleeping Computerin mukaan huhtikuussa korjattiin 150 turva-aukkoa, kun taas The Hacker Newsin mukaan 149. Joka tapauksessa, se on Microsoftille uusi ennätys.

Vaikka nämä ongelmat eivät ehkä aluksi vaikuttaneet tavallisiin käyttäjiin, tilanne voi nyt muuttua kun korjaukset on julkaistu. Myös muut, vielä hyödyntämättömät aukot, voivat nyt herättää kiinnostusta.

Windowsissa nämä päivitykset asentuvat yleensä itsestään, jos asetuksia ei ole muutettu, mutta se voi kestää jonkin aikaa. Kannattaa katsoa käsin varmuuden vuoksi, että päivitykset ovat varmasti asentuneet ja ajan tasalla. Katso täältä päivitysohjeet Windows 10 ja 11 käyttöjärjestelmälle..

Tietokoneen vuosihuolto on epävarman tietokoneen käyttäjän varma valinta
  • Windows päivitykset ajantasalle
  • Virusskannaukset
  • Ajurien ja käynnistysohjelmien tarkistus
  • Pölyjen putsaus
  • ilman ajanvarausta

Hinta 50 €

,