Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Sähköpöytien ja työpisteiden asennukset

Tilaa uutiskirje

Työpisteiden asennukset

Sähkötyöpöytien asennukset ja työpisteeseen tarvittavat laitteet:

  • Tietokoneet
  • Näytöt ja näytönjalat
  • telakat
  • ja muut oheislaitteet

Asennuksen tuntiveloitus 90 € sis. alv. Isommissa projekteissa pyydä tarjous!

Jokaiselle toimiva työpiste sähköpöydän avulla

Nykytoimistossa panostetaan yksilölliseen työasentoon ja työergonomiaan. Tyypillisesti työpisteet ovat sähköpöytiä, mitkä mahdollista työskentelyn istuen kuin myös seisten. Tyypillisesti toimistoissa työpiste koostuu sähköpöydästä. Pöydän leveydestä riippuen yhdestä tai kahdesta ulkoisesta tietokoneen näytöstä. Toisella puolella pöytää on pöytään jatkojohtotelineeseen kiinnitettynä tyhjä 3 paikkainen jatkojohto. Toisella puolella pöytää on telakka, mihin yhdistyvät vähintään näytöt, näppäimistö ja hiiri. Telakka liitetään kannettavaan tietokoneeseen USB tai USB-C johdolla. Tämän yhden kiinnitettävän johdon kautta näytöt ja kaikki ulkoiset näytöt saavat yhteyden tietokoneeseen ja usein myös USB-C-johdolla lataus onnistuu, jolloin ei tarvitse kytkeä erikseen tietokoneen laturia. Avotoimistoissa joissa ei ole nimettyjä työpisteitä työntekijät voivat vain valita tyhjän työpisteen, kytkeä yhdellä piuhalla läppärin telakkaan ja ryhtyä töihin.

Työpöytä on siisti ja kaikki ylimääräiset johdot ovat pöydän alla kourussa piilossa kiinteät virtajohdot kourussa olevaan jatkojohtoon kytkettynä (pöydän johto, 3-paikkainen jatkojohto, telakan virtajohto ja näyttöjen johdot). Tyypillisesti sähköpöytään menee maksimissaan 2 johtoa: 5-6 paikkainen jatkojohto ja verkkojohto, jotka ovat tarpeeksi pitkiä sähköpöytien ääriasentoihin. Johtoihin on myös tehty vedonpoisto varmuuden vuoksi. Johdot kannattaa kietoa yhden kaapelispiraalin sisään, joka on tarpeeksi paksu. Paksumpi spiraalijohto ei jää väliin mm. pöydän jalkojen alle. Kuvittele tilanne joissa kaikki mahdolliset 4-6 virtajohtoa ja verkkokaapeli menevät erikseen lattialle tai seinään kiinni. Riski johtojen kiristymiseen pöytää liikuttaessa on todella suuri. Tämän takia jatkojohto vedetään seinästä tai sähkötolpasta kouruun ja kiinteät laitteet kytketään kourussa olevaan jatkojohtoon.

Olemme purkaneet ja asentaneet asiakkaiden toimistoihin yli 5000 sähköpöydällä toimivaa työpistettä. Parhaimmillaan 600 pistettä kahdessa viikossa.

Valmis iso sähkötyöpiste työntekijälle toimistoon
Valmis sähköpöytä asennettuna toimistoon
Työpiste ennen läpivientien asennusta

Tarvikkeet ja oheislaitteet sähköpöytään

Johtokouru pöydän alle

Johtokouru on äärimmäisen tärkeä pöydän alla. Kaikki ylimääräiset johdot saadaan nätisti niputettua kouruun piiloon. Mitään ylimääräisiä johtoja ei roiku rumasti. Lattialta tuleva jatkojohto sekä verkkokaapeli on hyvä kiinnittää vedonpoistolla esim. nippusiteellä kouruun. Johdolle pitää jättää ylimääräistä, jotta sähköpöytä mahtuu liikkumaan ääriasentoihin.

Johtokouru sähköpöydän alla

Virta laitteille ja sähköpöydälle (jatkojohto johtokouruun + verkkojohto)

Seinästä tai sähkötolpasta vedetään sopivan pituinen n. 5-6 paikkainen jatkojohto kouruun. Jatkojohdossa ei kannata suotta olla virtakytkintä. Virtakytkimen valo palaa usein rikki, koska jatkojohdot ovat jatkuvasti päällä. Mikäli tietokoneet haluaa kytkeä verkkojohdolla lähiverkkoon, kannattaa kuljettaa jatkojohto ja verkkojohto lähekkäisistä pistokkeista samaa kautta.

Jatkojohtoteline ja jatkojohto pöydälle, esimerkiksi puhelimen lataamiseen

Kun kaikki kiinteät johdot ovat pöydän alla kiinni. Työpöytä on kivan siisti ja siinä on mukava työskennellä. Kuitenkin tulee tarve lisävirralle, esimerkiksi puhelimen latausta varten. Siksi on hyvä olla muutamat virtapisteet pöydällä

Tyypillisesti jatkojohdot kiinnitetään pöytään käsin ruuvattavalla jatkojohtotelineellä (tämä ei vaurioita pöytää). Telineet voi myös asentaa astetta siistimminupotettavalla pöytäpistorasialla kuvan mukaisesti. Miinuspuolet kuvanmukaisessa ratkaisussa on kalliimpi osa, sekä se, että pöytään pitää sahata reikä upotusta varten.

Tietokone

Tietokoneen tyyppi on hyvä tiedostaa työpistettä suunnitellessa. Jos kyseessä on pöytätietokone, voidaan etenkin iso keskusyksikkö telineellä kiinnittää pöydän alle. Melkein kämmeneen mahtuvissa pienissä keskusyksiköissä on usein mahdollisuus kiinnittää keskusyksikkö näytön taakse kiinni. Pöytätietokoneen kanssa ei välttämättä tarvita erillistä telakkaa.

Pyydä tarjousta tietokoneista ja muista ratkaisuista!

Näytöt

Tietokoneen pöydän kannattaa olla vähintään 140cm leveä, jos halutaan kaksi erillistä 24″ näyttöä. Leveämmissä pöydissä voi käyttää isompia näyttöjä. Jos tietokoneet on thunderbolt (USB-C) -portillisia. Voi tietyissä näytöissä myös ketjuttaa kaksi näyttöä. Kaksi näyttöä yhdistetään USB-C tai Displayport -johdolla. Näytössä voi myös olla USB-paikkoja. Tällöin voi olla, ettet tarvitse erillistä telakkaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että jos näytöt ovat esimerkiksi QHD tai 4k näyttöjä niin tietokoneen thunderbolt -portti ei välttämättä ole tarpeeksi uusi malliltaan kahden näytön kuvan näyttämiseen. Jos toimistolla on paljon eri kone- ja näyttömalleja, on telakka varmempi ratkaisu

Näytön jalat / näyttötelineet

Tyypillisesti näytön omat jalat ovat erinomainen ja riittävä valinta toimistossa. Etenkin jos toimistossa tehdään paljon tilamuutoksia tai muutto on edessä. Pöydän liikuttelua varten pitää purkaa näyttötelineet ja varmistaa että kaikki osat ovat tallessa.

Ergonomiaa ja pöydän tilan käyttöä arvostavat haluavat usein säädettävät näyttötelineet. Suosittelemme kaasujousella toimiva laadukkaita jalkoja. Näytöt saa hyvin säädettyä sopivaan kulmaan ja korkeuteen eikä ole pelkoa että näytöt romahtaisivat alas. Näyttötelineet voi ruuvata pöytään kiinni käsin tai sitten voi porata pöytään reiän, jolloin salan saa kiinnitettyä takatilaa säästäen ja tanakammin.

Hiiri ja näppäimistö

Johdotus on aina siistimpi langattomalla ratkaisulla. Isommissa toimistoissa suosittelemme kuitenkin langallisia näppäimistöjä ja hiiriä. Muuten paristojen vaihdot ja katoavat hiiret, lähettimet ja näppäimistöt aiheuttavat turhaa pään vaivaa. Hiiri ja näppäimistö kiinnitetään telakkaan.

Telakka

Telakan valinnassa on ensisijaista tietää tietokoneiden ominaisuudet. Vanhat koneet yhdistetään normaali USB-johdolla ja uudet mallit USB-C:llä. Jos toimistossa on vielä vanhoja ja uusia malleja sekaisin, voi Lenovo Hybrid USB dock olla hyvä valinta. Tässä telakassa on mahdollisuus molempiin kiinnitysmuotoihin.

Läpiviennit pöytään

Pöytien läpivienneille saadaan pöytien johdotukset menemään siiististi kouruun. Läpiviennit itsessään eivät ole välttämättöämiä, mutta suositeltavia ainakin visuaalisuuden kannalta. Jos läpivientejä ei ole, niin kannattaa laittaa johdot paikalleen ennen, mikäli aikoo laittaa pöytään sermit.

Sermit

Sermit vaimentavat kaikua ja ääntä, antavat työntekijälle työnrauhaa sekä tekevät tilasta siistimmän.

Privacy filterit / näytön tietosuojakalvo

Näytön tietoturvasuoja on tumma kalvo, mikä kiinnitetään näyttöihin. Tämä vähentää sivullisten katsojien tirkistelyä työntekijän näyttöön. Suojakalvoja voi asentaa kiinteisiin työpisteiden näyttöihin kuin myös kannettaviin tietokoneisiin. On kuitenkin tiedostettava, ettei tietoturvakalvo tuo täyttä yksityisyyttä. Esimerkiksi junassa jos joku katsoo suoraan olan yli, on näkymät päivän selviä. Tietoturvakalvo voi olla hyvä lisä työpisteille, mistä tulee sivusta liikennettä. Siihen ei kannata kuitenkaan luottaa liikaa ja sermit ovat hyvä lisä.

Muut lisävarusteet

Työntekijöiden työnkuvasta riippuen piirtopöydät, erilliset web camerat, lisävalot, kuulokkeet, stream deckit ja muut lisävarusteet voivat vielä olla tarpeen.

Pöytien johdotus

Toimistojen työpisteiden on hyvä olla siistejä ja etenkin turvallisia. Ylimääräiset johtoviritelmät aiheuttavat vaaratilanteita työpaikalla. On kiinnetettävä huomiota, miten johdot saadaan siisti eikä löysänä roikkuvat johdot takerru mihinkään kiinni.Opastakaa henkilöstölle, että he ottavat virran sähköpöydän jatkojohdosta, johtojen kytkeminen pöydästä suoraan seinään aiheuttavat vahinkoja.

Pöytien ryhmittely

Toimiston muuttaessa tai toimiston uusiessaan sähköpöytiä on jonkun purettava ja kytkettävä pöydät järkevästi. On vältettävä maata pitkin kulkevia johdotuksia, joihin henkilöstö voisi kompastua. Pöydät on hyvä ryhmitellä ja ryhmitellään tyypillisesti neljän tai kuuden pöydän ryhmiin. Sähkö- ja datapistokkeet ovat hyvä olla lähellä seinässä silloin, kun osa pöydistä on seinässä kiinni. Näin saadaan ketjutettua pöydät siististi sähköpöytien johtokouruja pitkin. Jos pöytäryhmitys ei ole seinässä kiinni, kannattaa asentaa pistorasiapylväs (sähkötolppa), mikä kuljettaa sähkön ja verkkodatan tolppaan katon kautta.

Muut kalusteet ja turvallisuus

Kannattaa huomioida tilan muut huonekalut. Jos suunnittelet esimerkiksi lipastoa sähköpöydän alle, varmista että lipasto ei ole liian korkea. Liian korkea lipasto voi jäädä sähköpöydän alle pöytää laskiessa. Myöskin tuolien kanssa pitää olla varovainen ja käyttäjiä on hyvä muistuttaa, että selkänojallista tuolia ei kannata jättää pöydän alle.


Herääkö kysymyksiä tai tarvitsetko konsultointia?

Isommissa projekteissa voidaan pyytää BID-tarjouspyyntöä useammista tuotteista, jolloin tietokoneiden, näyttöjen ja muiden oheislaitteiden hintaa saadaan alemmas..

Kysymyksien herätessä, ota rohkeasti yhteyttä!

Toni Rytkönen, 045 610 1944, toni@napalmi.com

Jarno Tyni, 045 610 2924, jarno@napalmi.com