fbpx

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18 & la 10-14

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Päivitä Windows heti: Microsoftin elokuun tietoturvapäivitys korjaa 89 tietoturva-aukkoa

Tilaa uutiskirje

Päivitä Windows heti: Microsoftin elokuun tietoturvapäivitys korjaa 89 tietoturva-aukkoa

Windows 10 ja 11 käyttöjärjestelmästä on jälleen löytynyt lukuisia haavoittuvuuksia ja niihin on nyt tarjolla korjaava päivitys, minkä voit asentaa ilmaiseksi tietokoneen asetuksista.

Elokuun 2024 Microsoftin ”Patch Tuesday” -päivitys (KB5029263 Windows 11 ja KB5029269 Windows 10) korjasi 89 tietoturva-aukkoa, mukaan lukien yhdeksän nollapäivähaavoittuvuutta, joita hyökkääjät olivat jo ehtineet käyttää hyväkseen. Nämä haavoittuvuudet kattoivat laajan kirjon Microsoftin tuotteita, mukaan lukien Windowsin ydin, Office-sovellukset ja Exchange Server. Haavoittuvuuksien vakavuus vaihteli, mutta useat niistä mahdollistivat etäkäytön ja tietojen paljastumisen ilman käyttäjän toimia. Microsoft jatkaa yhden tunnetun haavoittuvuuden korjaamista, mutta muut haavoittuvuudet on nyt paikattu, mikä tekee päivityksestä välttämättömän kaikille käyttäjille.

Päivitysten kohteina olivat muun muassa:

  • Windowsin ydin, jossa oli useita kriittisiä haavoittuvuuksia, jotka olisivat mahdollistaneet hyökkääjän saavan järjestelmän täyden hallinnan.
  • Office-sovellukset, kuten Microsoft Project, joissa oli haavoittuvuuksia, jotka mahdollistivat haittaohjelman levittämisen pelkän asiakirjan avaamisen kautta.
  • Exchange Server, jossa oli useita haavoittuvuuksia, joita oli käytetty kohdennetuissa hyökkäyksissä.

Näiden päivitysten asentaminen on erittäin tärkeää, koska niillä estetään mahdollisten hyökkäysten laajentuminen. Microsoftin korjaamattomien haavoittuvuuksien parissa tehdään yhä töitä, mutta tämä päivitys tarjoaa merkittävän suojan suurimpia riskejä vastaan.

Voit lukea lisää englanniksi tästä.

Alla olevassa artikkelissa on ohje kuinka haet Windows päivityksiä