...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

3G:n alasajo alkaa jo näkymään netin toimimattomuutena vanhoissa mokkuloissa

Tilaa uutiskirje

3G:n alasajo alkaa jo näkymään netin toimimattomuutena vanhoissa mokkuloissa

Mokkula eli mobiilireititin on ollut aikanaan suosittu tapa saada liikkuva netti tietokoneeseen. Mokkulat ovat yleensä joko suoralla USB-yhteydellä kiinni tai ne luovat langattoman verkon joihin monta laitetta voi liittyä.

Telia, Elisa, DNA ja muut operaattorit ovat joko sulkeneet tai sulkemassa 3G-verkon kokonaan. Elisa on ajanu 3g-verkon alas jo marraskuussa 2023. Telian aikataulun mukaan Itä-Uusimaalla ja Päijät-Hämeellä yhteys loppuu 5-6/2024.DNA arvioi että 3G-verkko sulkeutuu kokonaan vuoden 2024 aikana.

3G -verkko on monissa vanhoissa riistakameroissa ja mokkuloissa yleinen yhteystyyppi. Monessa mokkulamalleissa netin hidastumista on havaittu paljon. Netin hidastuminen on viime viikkoina alkanut myös näkymään Hyvinkäällä etenkin Telian liittymissä. Syy miksi nettiyhteys ei toimi vanhoissa mokkulamalleissa on se, että ne eivät tue 4G-verkkoa ja muita uudempia yhteystapoja.

Huawei E173 on ollut Hyvinkääläisten suosiossa, valitettavasti 3G-verkon alasajon seuraksena se on käyttökelvottoman hidas. On aika heittää hyvästit mobile partnereille ja muille nostalgisille mokkulaohjelmille.

Mitä tehdä kun mokkula ei enää toimi

Aina voi kääntyä asiantuntijan puoleen ja varmistaa johtuuko nettivika mokkulasta. Kuitenkin vanhentuneen mokkulan kohdalla on hankittava uusi mokkula, mikä tukee vähintään 4G-yhteyttä. Toinen ja edullisin tapa on jakaa netti puhelimella. Se voi kuitenkin käydä työlääksi ja syödä puhelimen akkua turhan paljon.

Mokkulan mallista ja SIM-kortin iästä riippuen sinun on ehkä uusittava SIM-kortti, jos sitä ei saa pienennettyä ja uusi mokkula ei tue isointa SIM-kokoa. Uudemmissa SIM-korteissa on mahdollisuus napsauttaa SIM-kortin uloimmat kehikot jolloin SIM-kortti muuttuu erikokoisiksi.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa uutta mokkulaa tai muuta reititintä

Lähtökohtaisesti emme suosittele USB-mokkulaa vaan mokkulaa. mikä luo wifi-verkon. Wifi-verkolla saat yhdistettyä monta laitetta kerralla, jolloin jaat netin monelle laitteella etkä vain yhdelle.

Jos arvostat nopeutta netissä, kannattaa hommata mokkula tai reititin mikä tukee 5G-verkkoa. Tämä on paljon 4G-verkkoa nopeampi, mutta nämä laitteet ovat myös moninkertaisesti kalliimpia.

Jos liikutat laitteitasi vähän ja haluat parhaan nopeuden ja vasteajan. Voi taas kiinteä valokuituyhteys olla paras vaihtoehto mikäli valokuituyhteyden pystytys on mahdollista.

Napalmista uudet mokkulat ja asennukset myymälässä tai suoraan kotiin

Moni liike välttää edullisten mokkuloiden myyntiä ja myy kalliimpia ja järeämpiä reitittimiä mobiiliyhteydellä. Nämä ovat erinomainen vaihtoehto! Mutta jos sinulle riittää pieni taskumokkula, mitä on mukava liikutella niin tarjoamme myös näitä ratkaisuja!

BROVI E3372-325 4G – USB mokkula

Tutustu tuotteeseen

BROVI E5576-325 4G wifi-mokkula

Tutustu tuotteeseen

TP-LINK M7200 MOBILE 4G/LTE N300 WIFI MODEM

Tutustu tuotteeseen

Napalmi tietokonehuolto Hyvinkää Uusimaa. Palvelualue: Hyvinkää, Helsinki, Riihimäki, Vantaa, Nurmijärvi, Tuusula, Hausjärvi, Jokela ja lähialueet
,