...

Hämeenkatu 19, 05800 Hyvinkää

Avoinna ma-pe 8-18

asiakaspalvelu@napalmi.com

napalmi.com /

Kriittinen haavoittuvuus iPhone-, iPad- ja mac-laitteissa sekä Google Chrome selaimessa

Tilaa uutiskirje

Kriittinen haavoittuvuus iPhone-, iPad- ja mac-laitteissa sekä Google Chrome selaimessa

Google Chrome selain

Google on julkaissut seitsemän tietoturvapäivitystä Chrome-selaimeen Windowsissa, Macissa ja Linuxissa. Yksi haavoittuvuus Skia-grafiikkakirjastossa voi mahdollistaa haitallisen koodin suorittamisen tietokoneessa. Hyökkäyksiä on jo käynnissä, ja haavoittuvuuden löysi Googlen Threat Analysis Group. Vaikka tällaiset hyökkäykset ovat vakavia, ne kohdistuvat harvoin tavallisiin käyttäjiin.

Kaikkien Chrome-käyttäjien kannattaa päivittää selain varmistaakseen suojan. Päivitetty versio on Windowsissa 119.0.6045.199/.200 ja Macissa sekä Linuxissa vähintään 119.0.6045.199. Päivitys voidaan tarkistaa manuaalisesti valitsemalla Chromen valikosta Ohje > Tietoja Google Chromesta. Päivityksen jälkeen selain on käynnistettävä uudelleen. Tämä päivitys ei koske Chromen mobiilisovellusta, ja Google on korjannut tänä vuonna kuusi muuta Chrome-haavoittuvuutta hätäpäivityksillä.

iPhone, iPad ja Mac

Päivitä heti iPhone-, iPad- ja Mac -laitteesi – Applella löytyi vakavia haavoittuvuuksia, joita on jo hyödynnetty. Päivitykset korjaavat kaksi WebKit-selainmoottorin haavoittuvuutta, jotka voivat mahdollistaa arkaluonteisen tiedon varastamisen ja haitallisen koodin suorittamisen laitteissa. Päivityksiä on saatavilla iPhoneen, iPadiin ja Maciin. Vaikka rivikäyttäjät eivät ole ensisijainen kohde, päivitys kannattaa tehdä mahdollisten hyökkäysten varalta. Päivitykset ovat saatavilla , Asenna päivitykset asetusvalikon kautta.

Päivitystarve koskee seuraavia malleja ja Safari 17.1.2 -selainta:

iPhone XS:stä ja uudemmat mallit

iPad Pro 12.9 tuumaa, toinen sukupolvi ja uudemmat mallit

iPad Pro 10,5 tuumaa

iPad Pro 11 tuumaa, ensimmäinen sukupolvi ja uudemmat mallit

iPad Air kolmas sukupolvi ja uudemmat mallit

iPad kuudes sukupolvi ja uudemmat mallit

iPad mini viides sukupolvi ja uudemmat mallit

Macit missä  macOS Sonoma, Ventura ja Monterey -käyttöjärjestelmä