1. Yleiset ehdot

Napalmi Tietotekniikka Oy (y-tunnus 2663306-8) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille vain Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Napalmi Tietotekniikka Oy pidättää oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Tuotteiden tilaus tapahtuu verkkokaupassa siirtämällä tuotteet ostoskoriin ja maksamalla sen sisältö kassapalvelussa. Napalmi Tietotekniikka Oy:n asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti eikä tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja käytetä mihinkään muuhun kuin tilauksen toimittamiseen tai epäselvyyksien selvittämiseen.

Tilatessasi Napalmi Tietotekniikka Oy:n verkkokaupasta asiakkaalta edellytetään, että hän on tutustunut ja sitoutunut kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Mikäli tuote on hinnoiteltu virheellisesti, on Napalmilla oikeus rahojen palauttamiseen ja tuotteen lähettämisen perumiseen.

Ostaja vastaa palautuksessa arvonalentumisesta jos hän on ottanut tuotteet käyttöön.

Napalmi Tietotekniikka Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

2. Toimitus ja palautus

Tilauksesi toimituskulut näkee valittuaan maksu- ja toimitustavan. 

Yleisimmät toimitusajat Suomeen ovat tilauksesta ja toimitustavasta riippuen 1-5 arkipäivää mikäli tuotteet löytyvät suoraan myymälästä. Napalmi Tietotekniikka Oy ei vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. 

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus vaihtaa tai palauttaa koko tilaus tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Asiakas maksaa itse postikulut.

Napalmi Tietotekniikka Oy veloittaa vähintään 4,95€ palautuskuluja toimituskulujen, materiaalien ja maksuliikennekulujen kattamiseksi. Palautus tulee aina tehdä samalla lähetysmuodolla kuin lähettäessä, kirjepostina jaetut paketit palautetaan asiakaspalautuskirjeenä, ei pakettina. Mikäli palautusohjeita ei ole noudatettu ja tästä syntyy ylimääräisiä kustannuksia, ne veloitetaan kokonaisuudessaan asiakkaalta. Ota aina yhteyttä liikkeeseen ennen palautuksen tekoa.

Asiakas on vastuussa siitä, että palautus tulee perille Napalmi Tietotekniikka Oy:lle, joten säilytäthän aina Postilta saamasi palautuskuitin. Joissain tapauksissa palautuksen vastaanottamisessa ja käsittelyssä voi kestää jopa 14 päivää.

Jos palautettua tuotetta on vastoin ostajan laissa säädettyä huolenpitovelvollisuutta käytetty, on verkkokauppiaalla (Napalmi Tietotekniikka Oy) oikeus periä arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan saakka palautuskuluineen.

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa vaihto- ja palautusehdoissa mainituille tahoille. Jos paketti on vioittunut postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio postiin.